miercuri, 15 iulie 2020

Avertisment asupra tulburărilor cerebrale grave la persoanele cu simptome ușoare de coronavirus

Neurologii din Marea Britanie publică detalii despre pacienții cu Covid-19 ușor afectați sau recuperați cu afecțiuni cerebrale grave sau potențial fatale.



Scanare RMN artificial colorată a unui creier uman.
Redactor Ian Sample Science 
publicat pe Miercuri, 8 iulie 2020 03.44 EDT

Medicii ar putea să omită semne ale unor afecțiuni cerebrale grave și potențial fatale declanșate de coronavirus, deoarece acestea apar la pacienții ușor afectați sau în recuperare, au avertizat intr-un artiocol publicat miercuri oamenii de știință neurologi din Marea Britanie.

Neurologii au oferit detalii despre peste 40 de pacienți infectati cu virusul  Covid-19 din Marea Britanie ale căror complicații variau de la inflamația creierului și delir la leziuni nervoase și accident vascular cerebral . În unele cazuri, problema neurologică a fost primul și principalul simptom al pacientului.

Cazurile, publicate în revista Brain, au scos la iveală o creștere a unei condiții periculoase pentru viață numită encefalomielită acută diseminată (Adem), deoarece primul val de infecții a trecut prin Marea Britanie. La UCL Institutul de Neurologie, cazurile Adem au crescut de la o lună înainte de pandemie la două sau trei pe săptămână în aprilie și mai. O complicație a murit unei femei, care avea 59 de ani.

O duzină de pacienți aveau inflamații ale sistemului nervos central, 10 aveau boli ale creierului cu delir sau psihoză, opt aveau accidente vasculare cerebrale și alți opt aveau probleme nervoase periferice, în mare parte diagnosticate ca sindromul Guillain-Barré, o reacție imună care atacă nervii și provoacă paralizie. Este fatal în 5% din cazurile diagnosticate astfel, deci nu de speriat dar de luat in considerare la aprecierea gravitatii cazului.

„Vom vedea în felul în care Covid-19 afectează creierul lucruri pe care nu le-am văzut până acum cu alți viruși”, a spus Michael Zandi, un autor principal al studiului și consultant la institutul și University College London Hospitals fundația NHS. încredere.

„Ceea ce am văzut cu unii dintre acești pacienți și la alți pacienți, este că pot avea neuvralgie severă, pot fi destul de bolnavi, dar avand de fapt o boală pulmonară banală”, a adăugat el.

„Biologic, afectarea neurologica din infectia cerebrala cu virusul COVID19 are unele asemănări cu scleroza multiplă, dar poate fi mai severa și de obicei, se întâmplă o singură dată. Dar unii pacienți mai afectati au rămas cu handicap pe termen lung. Alții pot realiza o recuperare satisfacatoare. ”

Cazurile se adaugă îngrijorărilor cu privire la efectele pe termen lung ale afectarii sănătății de catre coronavirusul Covid-19, care au lăsat unii pacienți fără suflare și obosiți cu mult timp după ce le-a trecut virusul, iar alții doar cu amorțeală, slăbiciune și probleme de memorie.

O pacienta cu coronavirus prezentata în lucrare, o femeie în vârstă de 55 de ani, fără istoric de boală psihiatrică, a început să se comporte ciudat a doua zi după ce a fost externată din spitalEa și-a pus în mod repetat haina și a luat-o din nou și a început să halucineze, spunând că a văzut maimuțe și lei în casa ei. A fost reinternată la spital și starea s-a îmbunătățit treptat la medicamentele antipsihotice.

O altă femeie, în vârstă de 47 de ani, a fost internată la spital cu dureri de cap și amorțeală la mâna dreaptă la o săptămână după ce a apărut o tuse și febră. Ulterior, ea a devenit somnolentă și fără răspuns și a necesitat o operație de urgență pentru decompresie craniana, pentru a reduce astfel presiunea asupra creierului edematiat.

"Vrem ca medicii clinicieni din întreaga lume să fie atenți la aceste complicații neurologice ale coronavirusului", a spus Dr Zandi. El a cerut medicilor, medicilor de familie și lucrătorilor din domeniul sănătății cu pacienți cu simptome cognitive, probleme de memorie, oboseală, amorțeală sau slăbiciune, să discute cazul cu neurologii.

„Mesajul este să nu punem cu totul la coadă recuperarea și aspectele psihologice ale recuperării”, a spus el. Creierul pare să fie implicat în această boală.

Gama completă de afecțiuni ale creierului cauzată de Covid-19 este posibil să nu fi fost preluată încă, deoarece mulți pacienți din spitale sunt prea bolnavi pentru a examina scanerele cerebrale sau cu alte proceduri. „Ceea ce avem nevoie acum este o cercetare mai bună pentru a privi ceea ce se întâmplă cu adevărat în creier”, a spus dr Zandi.

O preocupare este că virusul ar putea lăsa o minoritate a populației cu o afectare cerebrală subtilă, care devine evidentă doar în anii următori. Acest lucru s-a putut întâmpla în urma pandemiei gripei din 1918, când până la un milion de oameni au apărut să dezvolte boli ale creierului.

„Este o îngrijorare dacă o anumită epidemie ascunsă ar putea apărea după Covid, unde veți vedea efecte întârziate asupra creierului, pentru că ar putea exista efecte subtile asupra creierului și încet se întâmplă lucruri în anii următori, dar este prea devreme pentru noi să judec acum ”, a spus Zandi.

„Sperăm, evident, că asta nu se va întâmpla, dar când veți avea o pandemie atât de mare care afectează o proporție atât de vastă a populației, este ceva la care trebuie să fim atenți.”

David Strain, un lector principal clinic la Universitatea din Exeter Medical School, a spus că doar un număr mic de pacienți păreau să experimenteze complicații neurologice grave și că este nevoie de mai multă muncă pentru a înțelege prevalența lor.

"Acest lucru este foarte important, deoarece începem să pregătim programe de reabilitare post-Covid-19", a spus el. „Am văzut deja că unele persoane cu Covid-19 ar putea avea nevoie de o perioadă lungă de reabilitare, atât de reabilitare fizică, precum exerciții fizice, cât și de reabilitare a creierului. Trebuie să înțelegem mai multe despre impactul acestei infecții asupra creierului. ”


(...)

 Citeste mai multe despre iluzia imunitatii dobandite la infectia cu COVID19 pe ConsultatiiLaDomiciliu.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu